Oppskrift på blomkålsuppe ala Løva for dummies.
..med bilder! Here you go :)
Skjær opp en hel blomkål og kok dette i en kasserolle med lettsaltet vann.
Ikke kok den alt for lenge. Den skal være fast!
Suppebasen:
Ha så en "klatt" smør i en annen kasserolle og smelt denne. En klatt beregnes etter hvor mye suppe du skal ha, men jeg bruker kanskje 50g.
Brun smøret og tilsett en god 100g mel. Rør dette sammen så du får en lett gyllenbrun røre.
Straks røren er brun tilsetter du melk litt etter litt for å få den rette konsistensen.
Jeg bruker å lage suppa av melk og vannet blomkålen er kokt i.
Så ha ikke i alt for mye melk med engang. Hell i melk til suppa er litt tjukk, og så heller du i vannet du kokte blomkålen i opp i suppa, og tilpasser det slik at du får en jevn konsistens.
Når du har det, heller du ut resten av vannet i blomkålkasserollen i vasken, og tømmer i blomkålen opp i suppa.
Til slutt tilpasser du suppa med salt etter ønske.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar